Hrvatski opservatorij održivog razvoja turizma

Novosti

Misija i vizija Naš tim Projekti Ovlaštenja
Krajobrazna arhitektura Stručni poslovi zaštite okoliša Bioraznolikost - georaznolikost - krajobrazna raznolikost Održivo gospodarenje otpadom i sanacija okoliša Prilagodba klimatskim promjenama Zeleni certifikati i edukacija

30.10.2018.

1. godišnja konferencija CROSTO opservatorija

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 1. godišnju konferenciju CROSTO opservatorija, na temu: MJERENJE ODRŽIVOSTI TURIZMA U PRAKSI.

Konferencija će se održati 29. studenog 2018. godine, s početkom u 9:30 sati, u Kući Europe, Augusta Cesarca 4, Zagreb u organizaciji Instituta za turizam i Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske.

Naglasak konferencije je na uspostavi procesa mjerenja i praćenja održivosti turizma, kao i na povezivanju s međunarodnim praksama. Rad konferencije organiziran je u dvije sesije:

1. SESIJA: Pokazatelji održivosti u teoriji i praksi
2. SESIJA: Utvrđivanje granica rasta.

U popodnevnom dijelu konferencije održati će se i panel diskusija na temu:  Uspostavljanje sustava praćenja pokazatelja održivog turizma i utvrđivanja granica rasta.  Na konferenciji će, osim domaćih stručnjaka iz područja održivosti, govoriti i međunarodni stručnjaci iz Svjetske turističke organizacije, Europske komisije, Sveučilišta u Ljubljani i Sveučilišta Surrey.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno uz registraciju na linku: https://goo.gl/7EwAmY

Program konferencije dostupan je na sljedećim poveznicama:

1. godišnja konferencija CROSTO opservatorija

1st Annual CROSTO observatory Conference